Pasta met dille-roomsaus

Er is een ding in deze wereld waar ik qua avondeten niet zonder kan, en dat is toch wel echt pasta. Ik eet het normaal gesproken niet al te vaak omdat het bommetje vol koolhydraten zit. Maar met de Dreamfieldspasta hoef ik mij niet al te veel zorgen daarover te maken. Dit keer frisse romige pastasaus waar ik persoonlijk heel blij van wordt!

Benodigdheden

  • 100 gram gekookte Dreamfieldspasta¬† (gekookt volgens beschrijving)
  • 4 takjes Dille (gehakt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 beker slagroom
  • 1 pakje Monchou
  • 1 doosje champignons (in plakjes gesneden)
  • snuf zout en peper
  • Klein scheutje versgeperste citroensap
  • spekjes, zalm of kipfilet

Bereiding

Snipper het uitje, pers de knoflook en doe deze met een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Voeg hierna de champignons en spekjes toe en bak deze even mee tot ze lichtbruin zijn.
Als laatste voeg je Monchou, het hele bekertje slagroom samen met de dille, citroensap en zout en peper toe.
Rustig door scheppen tot er een dikke saus ontstaat.

serveer het geheel met een lekkere frisse salade met rucola, veldsla en cherrytomaatjes.

Tip!

Voor dit recept heb ik zelf spekjes gebruikt, je zou er ook zalmstukjes, garnalen of kipfilet aan toe kunnen voegen naar smaak. (Laat bij de vis wel de spekjes achterwegen haha)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *