Koolhydraatarme Boterkoek

koolhydraatarme-boterkoek

Boterkoek, je moet het niet dagelijks eten maar zo nu en dan een klein puntje bij de thee is toch wel heel erg lekker hoor! Vandaag kwamen er een paar vriendinnen op visite en was het toch wel leuk en ook lekker als ik iets bij de thee kon serveren. In dit geval mijn eigen baksel, want het is met een beetje improvisatie een heerlijke boterkoek geworden!

Wat heb je allemaal nodig?

1 Springvorm

165 ongezouten roomboter

160 gram amandelmeel

3 lepels kookroom

Sukrin (suikervervanger) om mee te bakken (naar smaak, let op maak hem altijd ietsjes zoeter dan je zou willen)

1 los geklopt ei

Citroen rasp (Doe hier wat meer van in dan dat je normaliter zou doen, dan overheerst de amandelsmaak niet zo)

Geschaafde amandelen

Bereiding

De bereiding is niet anders dan een gewone boterkoek, zorg dat de boter zacht is en voeg aan de boter de helft van het losgeklopt ei, de room, de citroen rasp, de Sukrin, en het Amandelmeel toe.
Nu goed mixen tot een dik mengsel, doe dit mengsel in een ingevette springvorm en druk het plat.
Bestrijk je koek nu als het een plat glad geheel is met het overbleven ei, maak er vervolgens met de tanden van een vork streepjes in en garneer met geschaafde amandelen.

Bak de koek af in een voorverwarmde oven op 165 graden gedurende 25 a 30 minuten (Spiek tussendoor even)

De koek is het lekkerste als je hem laat afkoelen, eventueel kan je hem in de koelkast of  in de vriezer in portie verpakkingen bewaren.

Lekker met een dot slagroom en een grote mok thee!

Per punt zou ik 2 gram koolhydraten rekenen

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: